fbpx

Ungdomsgrupper for piger og drenge

Terapi for unge mellem 15-22 år, som oplever at angst eller bekymringer fylder i hverdagen
Ungdomsgrupper - Samtale terapi ved Dorte Lausen, Aarhus

Ungdomsgrupper – Terapi

Forskning fortæller, at når man er bekymret/angst så følger ensomhed og tristhed ofte med som følgesvend, og de fleste mennesker tænker, at man er alene om at have disse følelser. Denne tendens så jeg også hos unge piger ifm. mine individuelle samtaler, og ofte har jeg siddet og ærgret mig over, at bare de dog kunne se og tale med alle de andre, som havde det på samme måde som dem.

Jeg besluttede derfor i efteråret 2019 at starte en pigegruppe for piger mellem 15-22 år, som oplevede angst eller bekymringer som værende en del af deres dagligdag. Det har været en stor succes og jeg har derfor oprettet flere. I efteråret opretter jeg også blandede ungdomsgrupper, så hold øje her på siden.

Nedenfor kan du læse mere om, hvad et gruppeforløb er og om det kunne være noget for dig.

Hvordan foregår terapi for unge?

Et gruppeforløb er et forløb, hvor man arbejder med sine problemer i fællesskab med andre. Vi sidder maks. 7 unge sammen med mig, og I skiftes til at lytte og fortælle fra jeres eget liv. Det er helt ok, hvis man den første gang kun har lyst til at lytte.
Undervejs snakker vi om dét, der fylder i hverdagen. Her vil alle i gruppen kunne byde ind med sine erfaringer og perspektiver. Vi vil gennem forløbet arbejde med de temaer, som er relevante for jer i gruppen.

Hvordan fungerer gruppeterapi for unge i praksis?

Når du tilmelder dig pigegruppen hos mig fungerer det således:

  • Max 7 deltagere pr. hold
  • 1,5 timer ad gangen
  • Hver anden uge
  • Foregår over 5 gange
  • Ligger sen eftermiddag
  • Kaffe/te/snacks inkluderet
  • 2000 kr. for 5 gange

Hvorfor gruppeforløb for unge?

Den måde vi forstår os selv som mennesker på, er meget påvirket af vores omgivelser/sammenhænge, og dermed hvordan andre reagerer på os.

Når man sidder i gruppe og hører om andres fortællinger, så får de ofte en stor indflydelse på ens eget liv, især hvis man kan genkende noget af en selv i den anden. Ofte finder man ud af, at man på rigtig mange områder kæmper med de samme udfordringer og tanker.

Dette gør, at I kan spejle jer i hinanden og dermed mindske følelsen af at stå alene, som mange unge føler de gør. Med andre ord – det er en lettelse at høre andre har det på samme måde som dig.

Selvom man står over for de samme udfordringer, så takler mennesker problemer forskelligt. Dette bliver også en fordel i gruppen, da man her kan udveksle erfaringer og tips til, hvordan de andre har klaret en vanskelig situation. Når man fortæller åbent og ærligt, og oplever at andre anerkender, det man siger, så er det lige præcis her, at et gruppeforløb kan noget helt særligt ift. individuelle samtaler.

Hvordan tilmelder jeg mig et gruppeforløb for unge?

Du kan benytte kontaktformularen her på siden og jeg vil ringe dig op.

Kontakt Dorte Lausen

Sådan hjælper du dit angste barn - gratis eBog af Dorte Lausen

Gratis eBog - Sådan hjælper du dit angste barn

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag min eBog - Sådan hjælper du dit angste barn

Tak for din tilmelding. Du modtager snart en mail med link til dit download. (Tjek evt. spam)