fbpx

Om Dorte Lausen

Ungeliv

Empatisk og med særlig interesse for børn og unge

Terapi v. Dorte Lausen - Aarhus

Dorte Lausen

Holistisk og empatisk tilgang til alle klienter

Metodemæssigt er jeg inspireret af flere elementer inden for systemisk, narrativ og kognitiv terapi.

“Når jeg arbejder med dig som klient, tager jeg altid udgangspunkt i, at det er dit liv. Derfor må udgangspunktet for vores arbejde altid tages med afsæt din egen forståelse af dig selv og det liv, du lever. Derudover er tilliden til mig af afgørende betydning for dit forløb hos mig. Jeg prioriterer derfor, at du får den tid du behøver til at føle dig tryg”.

Mine erfaringer

Jeg er uddannet socialpædagog, folkeskolelærer samt cand. pæd. i pædagogisk psykologi fra Aarhus Universitet.

Min interesse for børn og unge har altid stået mit hjerte nær, hvilket min brede uddannelsesbaggrund også indikerer. Mine mange år i praksis har givet mig grundig erfaring i at arbejde med børn og unge, herunder også udsatte børn og unge, og den viden har jeg taget med mig ind i mit selvstændige virke. Sammen med mine uddannelseskombinationer – står jeg nu på et solidt fundament i arbejdet med børn og unge. Herunder at skabe tillid og ikke mindst en viden omkring læring og udvikling.

Mine praktiske erfaringer har jeg bl.a. fået via ansættelser på Aarhus Kommunes folkeskoler, specialskoler samt Ungdomscentret i Aarhus. Opgaverne her har alle været af vejledning, rådgivning – og undervisnings karakter. Udover at jeg i mit mere professionelle liv har haft stor berøring med stress og angst hos børn og unge – har jeg også haft angst tæt inde på livet – både personligt og i nærmeste familie.

Metode og tilgang til samtale

Det er dit liv, og udgangspunktet må derfor altid tages med afsæt din egen forståelse af dig selv og det liv, du lever.

I min praksis arbejder jeg ud fra et fænomenologisk/ kritisk perspektiv hvilket betyder, at jeg altid forsøger at forstå dig som menneske, ud fra de betingelser, som du måtte leve med og under.

I mine samtaler med mine klienter er altid særlig optaget og har fokus på de deltagelsesmuligheder, som du har i lige netop dit liv. Jeg forstår altid mennesker i livet vi har på tværs af kontekster, og hvorledes disse betingelser får betydning for din deltagelse i eget liv.
Metodemæssigt er jeg inspireret af flere elementer inden for systemisk, narrativ og kognitiv terapi, og når det synes brugbart integreres derfor også forskellige mindfulnessbaserede teknikker.

“Min søn har fulgt et “unge” angstbehandlingsforløb hos Dorte. Han var meget begrænset af sin angst i hverdagen, da han startede hos Dorte, og det blev bare værre og værre som tiden gik. Men, meget hurtigt blev “bøtten vendt”, så tilbagegang blev til fremgang, og det var fantastisk dejligt at mærke. Dorte havde en utrolig sød, meget hjertevarm og tillidsfuld måde at håndtere min søn, så han blev lynhurtigt tryg og turde at prøve kræfter med de udfordringer han fik. Hun forstod virkelig at møde ham dér, hvor han var, og arbejde ud fra det. Og det virkede! Dorte var også super god til at give mig den feedback, som jeg havde behov for, og hun var altid klar til at svare på spørgsmål og give forslag til måder jeg kunne hjælpe til på. De absolut aller varmeste anbefalinger her fra mig.”

Forældre

Kontakt Dorte Lausen

Sådan hjælper du dit angste barn - gratis eBog af Dorte Lausen

Gratis eBog - Sådan hjælper du dit angste barn

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag min eBog - Sådan hjælper du dit angste barn

Tak for din tilmelding. Du modtager snart en mail med link til dit download. (Tjek evt. spam)