fbpx

Eksamensangst

Download 9 gode råd

Download 9 gode råd – Eksamensangst

Måske du står overfor at skulle til eksamen, og er begyndt at tvivle på, om du kan klare det? Måske fylder det faglige ikke det store – men det at skulle præstere og vurderes føles meget angstfyldt? Så skal du læse videre, for der er god hjælp at hente. Jeg udbyder små forløb, hvor du kommer til at forstå din angst og ligeledes lærer, hvordan du håndterer den ved hjælp at nye strategier og værktøjer.

Tilmeld dig nyhedsbrevet her og download ebogen.

Jeg sender maks 2 emails ud pr. måned. Du kan selvfølgelig altid afmelde.

Hvad er præstationsangst?

Det kan helt naturligt skabe nervøsitet, når vi som mennesker bliver vurderet i en sammenhæng eller skal fremlægge og præstere foran andre mennesker – det er meget menneskeligt og “normalt”. Præstationsangst kommer til udtryk når den naturlige nervøsitet bliver til egentlig angst, hvor du bliver meget bange og mærker mange symptomer. Når man har præstationsangst kan det fx. også være, at du undgår bestemte situationer af frygt for at mærke angsten – eller af frygt for ikke at præstere/levere tilfredsstillende. Ofte vil du kunne mærke, at angsten er på spil flere dage eller måske flere uger op til den frygtede præstation.

Hvad er eksamensangst?

De fleste kan nikke genkendende til, at det at blive bedømt til en eksamen er forbundet med en eller anden grad af nervøsitet eller spænding. En smule nervøsitet er helt ok i en eksamenssituation, da det kan være med til at skærpe din opmærksomhed og motivere dig. Flere studerende oplever dog, at nervøsiteten ikke kun dukker op i præstationssammenhænge men at følelsen udvikler sig til decideret angst. Hvis du kan nikke genkendende til det, har du måske også oplevet at ubehaget har været så stort, at det også kom til at hæmme din præstation?

Symptomer på eksamens eller præstationsangst

  • Angst i eksamens- eller præstationssammenhænge
  • Indre uro
  • Anspændthed
  • Ondt i maven
  • Øget hjertebanken
  • Koncentrationsbesvær
  • Søvnproblemer
  • Bekymringer længe inden begivenheden

Hvordan kan man afhjælpe eksamens – og præstationsangst?

I behandling af eksamens – og præstationsangst tages der udgangspunkt i kognitiv terapi ift. at hjælpe dig godt på vej i arbejdet med dine tanker, følelser og kropslige symptomer. Du vil få redskaber til at tænke mere realistisk og samtidig vil du få hjælp til i højere grad at kunne rumme og acceptere følelsen af angst og nervøsitet, når den melder sig. Hvad angår selve adfærdsplanen, vil du få gode råd til selve eksamenssituationen, så du helt konkret har en plan for, hvad du gør hvis specifikke situationer opstår.

Kontakt Dorte Lausen

3 + 13 =

Sådan hjælper du dit angste barn - gratis eBog af Dorte Lausen

Gratis eBog - Sådan hjælper du dit angste barn

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag min eBog - Sådan hjælper du dit angste barn

Tak for din tilmelding. Du modtager snart en mail med link til dit download. (Tjek evt. spam)