fbpx

Børnegruppe

Et boost til de sociale færdigheder
Børnegruppe, 9-12 år Onsdagshold hold kl. 14.30 – 16.00. Opstart 20. januar 2021

Børnegruppe, 9-12 år

Onsdags hold kl. 14.30 – 16.00

Opstart 20 januar 2021

Et børneliv hænger uomtvisteligt sammen med at kunne klare sig i en lang række situationer i forhold til andre børn og voksne. Derudover har børn også brug for at lære at kunne begå sig i forhold til voksne ved fx. at kunne bede om hjælp.

Forskning viser, at ængstelige eller bekymrede børn klarer sig dårligere end andre børn i mange sociale henseender – derudover er de også ofte mindre assertive. Assertiv handler fx om evnen til at give udtryk for egne behov eller evnen til at forsvare egne rettigheder over for andre på en positiv måde. Ængstelige og angste børn kan være udfordret på de sociale færdigheder og kan fx. have svært ved at blive venner med nogen, og samtidig være mere sensitive over for drilleri og mobning.

På baggrund af utallige samtaler med børn og deres forældre, har jeg erfaret, at mange ængstelige og angste børn står usikre i det sociale spil. Jeg har derfor fundet det relevant at oprette børnegrupper, hvor vi netop fokuserer på at udvikle de sociale færdigheder. Alle kan lære at blive mere selvsikre, rolige og ærlige, også i vanskelige situationer.

Formålet med børnegrupperne er at opøve sociale færdigheder og stå mere sikkert i hverdagslivet. Vi sidder maks 6 børn sammen med mig og gennem børnenes egne fortællinger om ting de oplever, forsøger vi med børneøjne at analysere forskellige muligheder i den givne situation. Vi vil tage udgangspunkt i børnenes oplevelsesverden men kommer også omkring situationer, som jeg oplever fylder meget for børn. Disse emner kommer bla. til at omhandle situationer ift. det online fællesskab, som børn tjekker ind og ud af. Dilemmaer omkring ikke at kunne sige nej, når man mærker man fx. ikke har lyst til en legeaftale eller fx. bekymringerne for hvad andre tænker om en, hvis man gør det man egentlig gerne vil, finder bedst for en selv eller synes er mest rigtigt og fair.

Jeg opretter løbende nye gruppeforløb, så ring gerne og hør om flere datoer end angivet her på siden.

Ved tilmelding har du sikret en plads i Børnegruppen.

Inden for 3 dage vil jeg ringe dig op. Samtalen har det formål at sikre, at dit barn er i målgruppen for forløbet.

Info & kontakt

Hvor

Vestergade 48F, 8000 Aarhus C

Hvornår

Torsdag d. 20 januar, 2021 – 14:30 til 16:00

Pris

2.500,00
Du / I får:
– 5 gruppe gange á 1,5 timer.

5 + 12 =

Share This