fbpx

Børnegrupper - piger og drenge

- et boost til de sociale færdigheder!
Børnegrupper - Samtale terapi ved Dorte Lausen, Århus

Børnegrupper – Terapi

Et børneliv hænger uomtvisteligt sammen med at kunne klare sig i en lang række situationer i forhold til andre børn og voksne. Derudover har børn også brug for at lære at kunne begå sig i forhold til voksne ved fx. at kunne bede om hjælp.

Forskning viser, at ængstelige eller bekymrede børn klarer sig dårligere end andre børn i mange sociale henseender – derudover er de også ofte mindre assertive. Assertiv handler fx om evnen til at give udtryk for egne behov eller evnen til at forsvare egne rettigheder over for andre på en positiv måde. Ængstelige og angste børn kan være udfordret på de sociale færdigheder og kan fx. have svært ved at blive venner med nogen, og samtidig være mere sensitive over for drilleri og mobning.

På baggrund af utallige samtaler med børn og deres forældre, har jeg erfaret, at mange ængstelige og angste børn står usikre i det sociale spil. Jeg har derfor fundet det relevant at oprette børnegrupper, hvor vi netop fokuserer på at udvikle de sociale færdigheder. Alle kan lære at blive mere selvsikre, rolige og ærlige, også i vanskelige situationer.

Hvordan foregår terapi for børn?

Formålet med børnegrupperne er at opøve sociale færdigheder og stå mere sikkert i hverdagslivet. Vi sidder maks 6 børn sammen med mig og gennem børnenes egne fortællinger om ting de oplever, forsøger vi med børneøjne at analysere forskellige muligheder i den givne situation. Vi vil tage udgangspunkt i børnenes oplevelsesverden men kommer også omkring situationer, som jeg oplever fylder meget for børn. Disse emner kommer bla. til at omhandle situationer ift. det online fællesskab, som børn tjekker ind og ud af. Dilemmaer omkring ikke at kunne sige nej, når man mærker man fx. ikke har lyst til en legeaftale eller fx. bekymringerne for hvad andre tænker om en, hvis man gør det man egentlig gerne vil, finder bedst for en selv eller synes er mest rigtigt og fair.

Hvordan fungerer terapi for børn i praksis?

Når du tilmelder dig børnegruppen hos mig fungerer det således:

  • Max 6 børn pr. hold
  • 1,5 timer ad gangen
  • Vi mødes hver anden uge
  • Foregår over 5 gange
  • Ligger om eftermiddagen
  • Snacks og drikkevarer til børnene inkluderet
  • 1800 kr. for 5 gange.

Hvorfor gruppeforløb for børn?

Den måde vi forstår os selv som mennesker på, er meget påvirket af vores omgivelser/sammenhænge, og dermed hvordan andre reagerer på os.

Når man sidder i gruppe og hører om andres fortællinger, så får de ofte en stor indflydelse på ens eget liv, især hvis man kan genkende noget af en selv i den anden. Ofte finder man ud af, at man på rigtig mange områder kæmper med de samme udfordringer og tanker.

Dette gør, at I kan spejle jer i hinanden og dermed mindske følelsen af at stå alene, som mange unge føler de gør. Med andre ord – det er en lettelse at høre andre har det på samme måde som dig.

Selvom man står over for de samme udfordringer, så takler mennesker problemer forskelligt. Dette bliver også en fordel i gruppen, da man her kan udveksle erfaringer og tips til, hvordan de andre har klaret en vanskelig situation. Når man fortæller åbent og ærligt, og oplever at andre anerkender, det man siger, så er det lige præcis her, at et gruppeforløb kan noget helt særligt ift. individuelle samtaler.

Hvordan tilmelder jeg mit barn til gruppeforløb?

Alle børn kan have gavn af at øve sig i selvsikkerhed, så alle er velkomne i gruppen. Det gælder både de børn, som har gået i individuel terapi hos mig og nu er klar til sidste boost samt “nye” børn, som ønsker at opøve de sociale færdigheder.

Du kan benytte kontaktformularen her på siden og jeg vil ringe dig op. Er du og dit barn helt nye her hos mig, afholdes en forsamtale (egenbetaling 900,-). Dette for at sikre, at børnegruppen er det helt rigtige for dit barn.

Du kan naturligvis også kontakte mig personligt, hvis du har yderligere spørgsmål eller er i tvivl om gruppeforløbet er noget for dig.

Kontakt Dorte Lausen

5 + 11 =

Sådan hjælper du dit angste barn - gratis eBog af Dorte Lausen

Gratis eBog - Sådan hjælper du dit angste barn

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og modtag min eBog - Sådan hjælper du dit angste barn

Tak for din tilmelding. Du modtager snart en mail med link til dit download. (Tjek evt. spam)